Over mij

Ik ben geboren(1959) in Hulsberg Zuid Limburg. Al 40 jaar woon ik met plezier in het Zeeuwse Kapelle, toch blijf ik een vrouw van het bronsgroen eikenhout:

“Dao wo ich geboare bin”.

N

Levensplezier

N

Intensiteit

N

Medogen

N

Kleurrijk

Mijn verhaal

“Ik kan mij een leven zonder (schilder) kunst niet voorstellen.”

Altijd ben ik op zoek naar de balans tussen kluizenaar en reiziger. Graag trek ik mij terug in mijn atelier om te werken –schetsen maken en onderzoek doen is belangrijk voor mij! – om er daarna op uit te trekken, de wereld in, op zoek naar landschappen, mensen en plekken die mij inspireren. Op mijn blog zal ik er regelmatig overschrijven.

In mijn portretten geef ik het wezen van de mens weer in kleur en lijn. Mijn landschappen zijn van overal waar ik mij thuis voel – waar mijn heim is. Van het Limburgse land, Berlijn, het eiland Lanzarote tot de woestijn in Jordanië.  Mijn werk heeft een expressief coloristisch kleurgebruik én kent een speelse lijnvorming in intieme potlood-, inkt- en houtskoolstreken.

Het boek ‘’Kandinksy en het opbloeien van de  vrije geest (Helene Jansen van Bavel/Loucas van den Berg) is voor mij een belangrijke inspiratiebron.

In mijn lezingen vertel ik over kunstenaarsstromingen als Bauhaus, de Bloomsbury Group en Der Blaue  Reiter. Met als kernvraag: wat heeft hun kunst voor mens en maatschappij betekend? Graag spreek ik ook over kunstenaars als Georgia O’Keeffe, Wassily Kandinsky  en de schrijfster Virginia Woolf.

Samen met Anda van Riet, fotograaf, ben ik eigenaar van het community art Pennywafelhuis concept. Wij hebben de artistieke leiding over het Pennywafelhuis in Middelburg. In samenwerking met Kunsteducatie Walcheren is dit community art project de laatste jaren uitgegroeid tot het ‘culturele hart’ in de Middelburgse wijk Dauwendaele met name rondom de Meanderflats. Een multiculturele wijk met 21 nationaliteiten.  www.pennywafelhuis.nl

Ik ben er van overtuigd dat mens, maatschappij en kunst onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Kunst is meer dan een schilderij aan de muur. Kunst geeft hoop, verzacht leed, zorgt dat we weer in balans komen, geeft ons zelfkennis,

kantelt ons kijken en denken, geeft ons andere ervaringen, zorgt voor ontwikkeling, en helpt ons weer gevoelig te worden voor de werkelijke waarde van het leven. Kunst geeft ons de mogelijkheid tot opbloeien van  de ongeconditioneerde vrije geest.

In mijn ontwikkeling als kunstenaar en mens gaat mijn dank uit naar Will  Heutz (Heerlen wijsheidsscholing.nl) voor zijn jarenlange praktische en innerlijke scholing. De gesprekken in de prachtige bosrijke omgeving van zijn instituut, hebben ervoor gezorgd dat ik de mens geworden ben, die ik bedoeld ben om te zijn.

“Laten wij buiten de lijntjes kleuren en zacht zijn voor elkaar.”

fdsjfkhdsjkfhjkdhfjkhdsjkfhdsjkfhdsjkHFJKdhfjkDHFJK

fjhksdJKdhf

djhkf

DHKFJ

Atelier & Galerie

4421 EN Kapelle

Bezichtingen

Op afspraak

Email

marloupl@zeelandnet.nl