Over mij

 

Altijd ben ik op zoek naar de balans tussen kluizenaar en reiziger. Graag trek ik mij terug in mijn atelier om te schilderen of te schetsen, om er daarna op uit te trekken, op zoek naar landschappen, mensen en plekken die mij inspireren.

 

Mijn verhaal

“Dao wo ich geboare bin”

Ik ben geboren (1959) in Hulsberg Zuid – Limburg. Al 40 jaar woon ik met plezier in het Zeeuwse Kapelle, toch blijf ik een vrouw van het bronsgroen eikenhout.

In mijn portretten geef ik het wezen van de mens weer in kleur en lijn. Mijn landschappen zijn van overal waar ik mij thuis voel – waar mijn heim is. Van het Limburgse land, Berlijn, het eiland Lanzarote tot de woestijn in Jordanië.  Mijn werk heeft een expressief coloristisch kleurgebruik én kent een speelse lijnvorming in intieme potlood-, inkt- en houtskoolstreken.

✔ Kleurrijk   ✔ Bezield   ✔ Sociaal   ✔ Verbinding

Het boek ‘’Kandinksy en het opbloeien van de  vrije geest (Helene Jansen van Bavel/Loucas van den Berg) is voor mij een belangrijke inspiratiebron.

In mijn lezingen vertel ik over kunstenaarsstromingen als Bauhaus, de Bloomsbury Group en Der Blaue Reiter. Met als kernvraag: wat heeft hun kunst voor mens en maatschappij betekend? Graag spreek ik ook over kunstenaars als Georgia O’Keeffe, Wassily Kandinsky  en de schrijfster Virginia Woolf.

Samen met Anda van Riet, fotograaf, ben ik eigenaar van het community art Pennywafelhuis concept. Wij hebben de artistieke leiding over het Pennywafelhuis in Middelburg.

In samenwerking met Kunsteducatie Walcheren is dit community art project de laatste jaren uitgegroeid tot het ‘culturele hart’ in de Middelburgse wijk Dauwendaele met name rondom de Meanderflats. Een multiculturele wijk met 21 nationaliteiten. www.pennywafelhuis.nl

Laten wij buiten de lijntjes kleuren en zacht zijn voor elkaar!

Ik ben er van overtuigd dat mens, maatschappij en kunst onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Kunst is meer dan een schilderij aan de muur. Kunst geeft hoop, verzacht leed, zorgt dat we weer in balans komen, geeft ons zelfkennis, kantelt ons kijken en denken, geeft ons andere ervaringen, zorgt voor ontwikkeling, en helpt ons weer gevoelig te worden voor de werkelijke waarde van het leven. Kunst geeft ons de mogelijkheid tot opbloeien van  de ongeconditioneerde vrije geest.

In mijn ontwikkeling als kunstenaar en mens ben ik schatplichtig aan Will Heutz (Heerlen wijsheidsscholing.nl) voor zijn jarenlange praktische en innerlijke scholing. De gesprekken in de prachtige bosrijke omgeving van zijn instituut, hebben er voor gezorgd dat ik de mens geworden ben, die ik bedoeld ben om te zijn.

Atelier & Galerie

Adres
Voorburcht 6
4421 EN Kapelle

Contact mij
M: +31 6 291 117 69

E: marloupl@zeelandnet.nl

Het atelier en mijn thuis galerij is open op afspraak.

Volg mij!

Blijf op de hoogte van mijn activiteiten via Facebook, Instagram of mijn Youtube kanaal.

Zakelijke gegevens

KvK: 014907690  BTW: 343.61.984B01
BTW identificatie nummer: NL 001151894B9
Foto’s: Anda van Riet